شرکت گوگل اندروید وان را با هدف تسهیل کردن روند انتشار بهروزرسانی برای طیف وسیعتری از کاربران شروع کرد. اساساً بین برنامهی یادشده و برنامهی نکسوس شباهتهایی وجود دارد. در گذشته، گوگل برای ارائهی تجربهی خالصِ اندروید، با همکاری شرکای سختافزاری اقدام به فروش مستقیم گوشیهای پرچمدار اندروید میکرد؛ حال برنامه اندروید وان این موضوع را به شرکای سختافزاری سپرده است و آنها میتوانند با بهرهگیری از این نسخه، دستگاههای خود را با تجربهی اندروید خالص، مستقیماً به فروش برسانند.
شرکت گوگل در سال 2014 اندروید وان را معرفی کرد. این غول موتور جستجو، هند را برای تست این سیستم انتخاب کرده و با یک تیم محلی، و با هدف تولید گوشیهای 100 دلاری مجهز به "اندروید خالص" شروع به همکاری کرد. این تست در هفته اول بعد از شروع به کار با شکست مواجه شد و گوگل و تیم همکارش در ایجاد جنبشی معنا دار ناکام ماندند. کمبود سخت افزارهای مناسب اولین مانع برای شروع این کار بود و در نتیجه گوگل برنامه را ملغی اعلام کرد.
اندروید وان در سال 2017 دوباره استارت خورد و برندهای توسعه یافتهای مثل شیائومی و موتورلا در پروژه همکاری کردند و بر روی دسته بندی متوسط متمرکز شدند MIAI آغاز موج جدیدی از اندروید وان بود. گوشیهایی با سخت افزار مناسب و نرم افزار تمیز که وعده آپدیت های زودهنگام را با خود به همراه داشت. این تغییر استراتژی به گوگل کمک کرد تا برای اندروید وان توجهات لازم را جلب کند. بزرگترین پیشروی برنامه هنگامی بود که نوکیا برای مشارکت در برنامه اقدام کرد و وزنه ای پایدار به نفع گوشیهای اندروید وان فراهم شد.
به نقل از پایگاه خبری رندباز؛ سه سال پس از معرفی دوباره اندروید وان توسط گوگل، این پروژه باز هم در معرض شکست قرار گرفت. درحالی که نوکیا تنها تولیدکننده موبایلهایی با این سیستم عامل است، تکرار شدن تاخیرهای شدیدی که در ارائه به روزرسانی داشته، میتواند پایاندهنده کار این سیستم عامل باشد.
در سال 2020 نوکیا تنها برندیست که به ارائه گوشیهای اندروید وان ادامه میدهد. گوشی موبایل Moto G که مشتقی از سری Moto G Stylus میباشد به اندروید وان مجهز است، ولی این تلفن همراه تنها در بعضی بازارهای انتخابی عرضه میشود. برند شیائومی پس از تولید گوشی Mi A3 به دلیل مشکلات متعددی که در آپدیت اندروید وان داشت، آن را رها کرد. با قطع همکاری دیگر کمپانی ها با این پروژه، در صورتی که قصد خرید گوشی اندروید وان در سال 2020 را دارید، مجبور به انتخاب یکی از موبایلهای نوکیا هستید. با اینکه نوکیا با گوشی هایی مثل 7Plus شروعی قدرتمند داشت، آخرین مدل این شرکت در بسیاری از موارد با کمبود مواجه است.
بزرگترین شکست نوکیا نه در سخت افزار، که در ارائه به موقع آپدیتهاست. با وجود اینکه گوگل اندروید 11 را بیش از 2 ماه پیش ارائه کرده، اما این به روزرسانی هنوز حتی برای یکی از گوشیهای مجهز به اندروید وان هم ارائه نشده است. برندهای مختلفی نظیر وان پلاس، سامسونگ و حتی اوپو گوشیهای موبایل خود را آماده پذیرش آپدیت جدید کردهاند، درحالی که نوکیا زمانبندی آپدیت خود را در اواخر سه ماهه اول 2021 قرار داده است، ولی بارها در گوشیهای اندروید وان شیائومی و موتورلا و سپس نوکیا شاهد بودیم که ارائه آپدیت به موقع برای اندروید وان معمولا با شکست مواجه میشود.
مشکلات بنیادی اندروید وان به علاوهی شکست نوکیا در این زمینه، به معنای این است که باید در رابطه با سیستم عامل اندروید وان به طور کامل بازنگری کرد. در حال حاضر با در نظر گرفتن تاخیر زیاد برای ارائه بروزرسانیهای جدید، تنها دلیل افراد برای خرید گوشیهای اندروید وان را میتوان وجود یک نرم افزار تمیز دانست. گوگل باید در رابطه با به روزرسانیهای ارائه شده توسط شرکتها سختگیریهای بیشتری میکرد، و شاید بتوان گفت با رسیدگی نامناسب به این مسئله، بار دیگر باعث شکست اندروید وان شده است.